Rimpelbehandeling


Talrijke omstandigheden beïnvloeden de natuurlijke collageenstructuur van de huid: leeftijd, vermoeidheid, roken, genetische factoren, stress, ziekten, trauma, de natuurlijke mimiek van het gelaat, de zwaartekracht, het verdwijnen van vet in het gezicht, en zelfs glimlachen! Wij hebben ons toegelegd op de behandeling van rimpels in het gelaat door middel van het injecteren van implantaten (bijvoorbeeld met Restylane, Perlane en Juvederm) en de behandeling met BOTOX.

Welke rimpels u wilt laten verwijderen en hoe de behandeling zal verlopen, wordt met u besproken.
De genoemde technieken vereisen ervaring van de plastisch chirurg en een gevoel voor esthetiek. Het resultaat van de behandelingen is snel aanwezig en de behandelingen zijn geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

 


De behandeling met injecteerbare producten

Op dit moment zijn er meerdere producten verkrijgbaar waarmee rimpels en/of plooien kunnen worden weggewerkt. Hieronder volgt een opsomming van de producten, waarmee wij in de afgelopen jaren positieve ervaringen hebben opgedaan.

 

De injecteerbare producten
Pas na ongeveer zes weken kan men beoordelen of er voldoende verbetering is opgetreden. Meerdere behandelingen kunnen nodig zijn om tot een fraai resultaat te komen. Bepaalde huidtypes reageren soms met extra roodheid of een lichte onregelmatigheid, meestal trekt dit vanzelf weer weg.
Restylane en Perlane zijn beide een hyaluronzuurgel; Restylane is met name geschikt om de lippen wat voller te maken. Perlane is door zijn structuur geschikt om diepere plooien en/of rimpels op te vullen. De gel heeft de eigenschap het eigen lichaamsvocht te binden en daardoor het “vuleffect” te veroorzaken.

Meestal is slechts één behandeling noodzakelijk.

Het hyaluronzuur wordt door het lichaam volledig afgebroken en is ongeveer na 1 tot 1,5 jaar verdwenen. Er zijn zeer geringe (tijdelijke) reacties mogelijk in de vorm van enige roodheid en of zwelling.

BOTOX bevat een natuurlijke substantie die in staat is tijdelijk de werking van de spieren te verzwakken. Op de juiste wijze toegepast, kan men daarmee bereiken dat fijne lijntjes zoals kraaienpootjes en lijntjes op het voorhoofd verdwijnen. Ook de behandeling van de fronsrimpel is een goede indicatie.

De werkingsduur is circa vier tot zes maanden. BOTOX wordt hoofdzakelijk gebruikt voor het voorhoofd, de fronsrimpeltjes en de kraaienpootjes. Indien de behandelingen worden voortgezet, zal de werking van BOTOX steeds langer worden.

Er treden nauwelijks bijwerkingen op. Bij de behandeling van het voorhoofd kan er soms tijdelijk stuwing van lymfevocht in de oogleden ontstaan, soms zelfs wat hangende of vermoeide oogleden. Na een paar dagen is deze bijwerking weer verdwenen.


Allergietest

Bij genoemde materialen is een allergietest niet noodzakelijk.

 


De behandeling

U mag twee dagen voor de bovengenoemde behandelingen geen aspirine of andere medicamenten gebruiken die het bloed dunner maken. Heeft u vragen hieromtrent neem dan contact met ons op.

Voor de behandeling dient het gelaat gereinigd te zijn en mag er geen make-up op het gezicht zijn aangebracht. Enkele minuten voor de behandeling wordt een verdovende zalf (Emla) op de te behandelen gebieden aangebracht. De behandeling duurt circa 10 minuten en is vrijwel pijnloos.

 


Een lipvergroting

Er zijn meerdere redenen om de bovenlip iets te vergroten. Vaak zijn in de bovenlip kleine verticale rimpeltjes te zien. Daarbij komt dat sommige vrouwen een smalle bovenlip hebben die deze rimpeltjes duidelijker zichtbaar maken. De ervaring heeft geleerd dat het corrigeren van deze smalle bovenlip en het wegwerken van de fijne rimpeltjes meestal zeer fraaie resultaten geeft.

 


controleControle

Ongeveer twee maanden na de behandeling volgt een controle op de polikliniek.